· 

Fresco Kalkverf

Wij zijn er wild van... voor ons is dit één van onze favoriete verven! De kalkverf van Pure and Originals geeft een unieke uitstraling! Meestal wordt er gedacht van kalk verf dat het enkel gebruikt kan gebruikt worden in een landelijk interieur... dit hoeft helemaal niet zo te zijn. In combinatie met vb.  industrieële materialen komt kalkverf zeker ook tot zijn recht. Doormiddel van verschillende toepassingen en kleuren te combineren kan je voor elke stijl een gepaste sfeer creëren.

Werken uitgevoerd door Decoratie Smeyers


Het uiteindelijke resultaat hangt af van de ondergrond en de toepassing. Bij oude muren krijg je meestal een veel sterker effect met meer diepte en kleurverschillen, de borstelstreken zijn minder zichtbaar omdat de samenstelling van de ondergrond sterker doordringt. Indien je dit niet wenst, kan er altijd een extra laagje aangebracht op de ondergrond waardoor het eindresultaat subliemer is en het sterke effect afgezwakt word. Bij nieuw stucwerk heb je in de meeste gevallen een rustiger effect waar je de borstelstreken meer ziet. 

 

Het resultaat is hangt af van hoe je de kalkverf aanbrengt, met fijne borstelstrepen of grovere...ga je verticaal te werk, horizontaal of een beetje kris kras door elkaar...dit is allemaal afhankelijk van welke sfeer je wel creëren en welke stijl je verkiest. Omdat kalkverf verschillende mogelijkheden bied op dit vlak is het toe te passen in veel interieur stijlen. 

 

Het leuke aan deze verf is ook dat deze direct een aangename warme uitstraling geeft. Dus het is vaak niet nodig om 50000 nageltjes in je muur te slaan en vervolgens op te smukken met allerhande decoratie om het kale gevoel te verdoezelen wat je meestal hebt bij nog lege muren..."Less is more" is hier wel van toepassing. 

 

Als je van plan bent om je woonkamer, slaapkamer,....in een nieuw jasje te steken, laat dan zeker deze verf niet zomaar aan je voorbij gaan. 

 

Hieronder volgt nog meer tekst en uitleg ivm de fresco kalkverf en nog meer inspiratie zodat je nog lekker wat kan snuffelen. Geraak je er niet uit of wil je nog meer info dan mag je ons altijd contacteren.

 

Groeten en tot de volgende...

Nathalie

 


De Fresco kalkverf beschikbaar in 165 kleuren

Info Fresco kalkverf

Fresco is een 100% minerale en zeer milieuvriendelijke kalkverf. De uitstraling wordt bepaald door de wijze van aanbrengen en de omstandigheden waaronder de verf wordt aangebracht.

Kalkverf is bacterie- en schimmelwerend, luchtzuiverend, hygiënisch, CO2absorberend en neemt stikstofgassen op

.

Eigenschappen:

Waterbasis

Gekleurd met natuurlijke en organische pigmenten

Kalk mat

Kleurnuances

100% mineraal

Zeer milieuvriendelijk

100% recyclebaar

Hoog dekvermogen

Sterk dampdoorlatend

VOS vrij

Oplosmiddelvrij

Spanningsarm

Geen synthetische bindmiddelen

Bacterie- en schimmelwerend

Onbrandbaar

Weinig tot geen geur
Sommige mensen hebben een beetje bang om kalkverf te gebruiken omwille van het onderhoud. Het is zo dat kalkverf inderdaad een beetje poreuzer is dan gewone verf. Maar daarvoor alleen is het zonde om het niet te doen. Er zijn mogelijkheden om de kalkverf wat onderhoudsvriendelijker te maken, waar je dan wel rekening moet mee houden is dat de kleur iets intenser wordt. 

Onderhoud

Geïnteresseerd in de Fresco Kalkverf of wil je meer uitleg? Stel je vraag of stuur ons een mailtje via onderstaande knop.  Inspiratie

Bron: website Pure and Originals